Home » De Jongeren

Ben je Gay ?

Is het tegenwoordig een trend om Gay te zijn,hoe ervaren jongeren in de hedendaagse maatschappij dat?

Gay-zijn is geen mode verschijnsel of gewoon om erbij te horen.

Beseffen jongeren wel wat hun boven het hoofd hangt om je als Gay te etaleren  terwijl je het niet bent.

Ik wil jullie de harde feiten voor ogen houden..Bekijk het niet via die roze gay bril..Acceptatie is al een probleem voor ouderen , dus de jongeren zullen het nog moeilijker hebben, en je kan je een heleboel verdriet en pijn besparen door je niet anders voor te doen .

Tegenwoordig doen jonge jongens en meisjes zich voor als Homo of lesbienne

om verschillende redenen

Materiële doeleinden

Om erbij te horen

Stoer gedrag

Onzekerheid

Er zullen nog veel meer redenen zijn,en ik wil het woord tot de jongeren richten, er komt heel veel meer bij kijken.En het kan er heel hard en gemeen aan toe gaan.

Ik zou de jonge jongens en meisjes die "denken" dat ze Gay zijn, eerst aanraden met zichzelf bezig te zijn , werk aan zelf acceptatie, richt je daarna tot het thuisfront, praat met je ouders broer of zus erover..vraag hun om raad en begeleiding.

Natuurlijk staat niet altijd de deur open , kan zijn dat je ouders heb die er radicaal tegen zijn en het niet begrijpen, zoek dan iemand anders in je omgeving waarmee je makkelijk kan praten.

Sluit je niet aan bij een groep die zich voordoet als Gay ,en die alleen maar Stoer doet om erbij te horen, je vraagt dan om afkeuring van de samenleving, je lokt afkeuring uit , wat niet hoort, maar het gebeurt ,het kan agressie opwekken.

Er is geen handleiding voor Gay-zijn, Je bent het of je bent het NIET . Sommige mensen  zijn van geboorte af Gay , bij anderen duurt het soms even voor ze er uit  zijn .En dan komen ze alsnog uit de "KAST "..Als je de verkeerde keuze maakt op sexueel gebied kan het voor je verdere leven een behoorlijke afknapper worden daarom als je jong bent, geniet van je jong zijn..ook als hetero, je weet nog niet veel van de liefde, het kan heel veel pijn doen,dus benut je tijd eerst met school, intussen ontwikkelt je lichaam zich en komt het moment dat je er klaar voor ben en er misschien ook uit ben wat je wilt , op welke sekse je valt, en waar je de voorkeur aan geeft, je hebt intussen je huiswerk gemaakt met de juiste mensen gesproken en weet je wat je te wachten staat.Dus jongeren doe niet mee aan kudde gedrag.

Doe je niet anders voor dan je bent

 En sluit je niet aan bij een groep , en zonder je ook niet af omdat je niet geaccepteerd wordt, probeer altijd met iemand te praten, als je bij 9 géén gehoor vind, vind je het wel bij de 10de .

BFL

Uit de kast komen is niet zo eng als het lijkt

Natuurlijk zijn er extreme gevallen waarin de angst voor een coming out wel realistisch zijn. Maar in de meeste gevallen maak je je druk om niets. Als je ouders en vrienden van je houden dan accepteren ze je zoals je bent en willen ze alleen maar dat je gelukkig bent. Of dat nu met een man of met een vrouw is.

Natuurlijk moeten ze misschien wel even wennen in het begin. Maar wanneer ze zien hoe opgelucht je bent en hoe gelukkig als je eenmaal dat meisje van je dromen hebt ontmoet, dan weten ze dat het beter is zo. Wacht niet langer: kom uit de kast!

 

 

Platform voor de Jongeren om te reageren en discussiëren.

 

Jong en Gay..hoe ervaar je het en wat zijn je ervaringen en problemen binnen de samenleving

Bekijk resultaten
Rating: 1 ster
1 stem