Home » Wij Anderen/Mijn verhaal » mijn verhaal Deel 2

Accepatie en Liefde

In het 1ste  deel van mijn verhaal heb ik al aangegeven, dat het voor mij nooit een probleem geweest is geaccepteerd te worden, ik heb als het ware de mensen om mij heen gewoon met hun neus erop gedrukt.

Ik ben een volwassen vrouw dus had niemands goedkeuring nodig nog bij niemand verantwoording af te leggen, mijn kinderen en mijn naaste familieleden zusjes , broers , mijn vader enz hadden er totaal geen moeite mee..zolang ik gelukkig was vonden zij het allemaal goed.

Misschien gaf dat mij ook de power om openlijk ermee om te gaan, als ik achteraf terug kijk , ben ik nu zelf heel erg verbaasd over hoe anderen ermee dealen, ze doen alsof ze iets verkeerds doen, en dat gevoel had ik totaal niet, ik ben van mezelf een heel open en eerlijk persoon, zou nooit iets gedekt kunnen doen, ik wil vrij zijn in het uiten van mijn doen en laten.

Dus wat de acceptatie betrof zat ik helemaal goed, en heb gelukkig nooit te maken gehad met onaangename toestanden, kan zijn dat het aan mijn zelfverzekerdheid lag en ik gewoon mezelf was, niets geforceerd

 

De Liefde

Mijn 1ste liefde was tevens mijn ontgroening, het voelde goed aan zoals ik al eerder aangaf, ik wil jongeren er op wijzen, geen dingen te doen om de trend, het gevoel is belangrijk.

Ik zat te denken hoe het zou zijn om een andere vrouw te kussen, zou ik het raar en vies vinden? nou het tegendeel was waar , ik genoot ervan en vond het zo normaal mogelijk , vond het zalig.

De liefde tussen 2 vrouwen is net zo normaal als tussen een man en vrouw, het zijn  dezelfde liefde gevoelens, alleen tussen moeder en kind , broer en zus ,familie enz is het een ander soort liefde , maar 2 vrouwen of 2 mannen kunnen net zo intens van elkaar houden als een man en vrouw van elkaar.

Uit eigen ervaring kan ik wel mede delen dat misschien de sex intenser beleefd wordt, maar daar over ga ik verder in het vervolg verhaal.

Nou ik was nu dus lesbisch , en heb niet de tijd gehad te experimenteren met vrouwen,ik  zat meteen vast in een relatie met mijn 1ste  liefde/vriendin , zij voelde zich helemaal "de vrouw", dat ze een volwassen vrouw moest wijzen/leren hoe te sexen met een vrouw , nou ik leerde gretig , omdat ik niets anders wilde , ik wilde absoluut géén man meer aan mijn lijf....begrijpen jullie mij niet verkeerd , ben absoluut geen mannenhater geworden ofzo, vind mannen nog steeds knap en sexie , maar daar blijft het bij..

Ik ben nu zelf de "stud" ..ik ben geen man, ben nog steeds een stoere vrouw  die op een andere vrouw valt.

De relatie met mijn 1ste liefde verliep in rap tempo , we woonden al heel snel samen, en waren onafscheidelijk , het gevoel om de rol van de man te spelen ging mij heel goed af , omdat ik degene was die inkomsten had was dat vrij snel geregeld.

Ze was vele jaren jonger dan mij , had geen werk , maar vele malen meer ervaring dan mij wat "die Libie" betreft.

Maar het nadeel was dat ze heel veel dingen in het geheim had gedaan, dus om zich met mij openlijk te vertonen was een probleem voor haar.

Dat was dus mijn eerste struikelblok , want ik hield niet van achterbaks gedoe, ik ga mij achter niets verschuilen , ik ben lesbisch en dat mag de wereld weten , wie het niet wil weten , kom dan niet in mijn buurt of sluit je ogen , maar ik ga het niet verbergen of me anders voordoen voor mensen.

dus als ze met mij verder wilde zou ze daar openlijk voor uit moeten komen.

Nou toen had je de poppen aan het dansen , want zelf haar eigen familie had geen idee, dat ze het met vrouwen deed, en die gaven meteen die oudere vrouw de schuld........ ja zij zal haar wel zeker in dat leven gebracht hebben..."vuile POT"

dat kreeg ik dus te horen, ik vroeg haar toen haar familie de waarheid te vertellen , hoe het er aan toe is gegaan,nl dat zij mij verleid heeft ik was nog niet eens zo ver....ik zal het anders formuleren...ze heeft me verleid en bewust gemaakt van mijn geaardheid..

Moest ik haar daar dankbaar voor zijn?

Nou toen haar familie de waarheid wist , werd ik geaccepteerd , ook om het feit dat ik voor haar zorgde en ze bij mij in goede handen was.

Haar familie wist nu de waarheid , maar met mij leefde ze met een leugen , ze gaf aan dat ze lesbisch was , en op mijn vraag om die mannen in haar leven te verklaren, gaf ze aan dat ze om haar familie te misleiden met mannen aanpapte.

Het tegendeel was waar, ze was gewoon BI...En heeft mij misleid daarin, omdat ik vanaf het begin eerlijk heb aangegeven hoe ik over Bi-zijn dacht en dat ik geen relatie met een Bi wil omdat ik 100%straight ben wat mijn voorkeur betreft.

En is lastig als je daar pas achteraf achter komt , omdat je je dan totaal belazerd voelt.

In de samenleving plakt men heel gauw etiketten op de gay gemeenschap, als zouden homo's en lesbiennes abnormaal jaloers zijn, dat is helemaal niet zo , zoals er jaloezie is tussen man en vrouw, zo ook is er jaloezie tussen 2 vrouwen of 2 mannen, in elke relatie waar er gevoelens zoals liefde zijn , zal er ook jaloezie zijn.

En als je naar de statistieken kijkt van het aantal moordgevallen in de relationele sfeer zie je alleen maar hetero stellen, het komt zelden of nooit voor dat je leest over gay stellen.

Om op mijn verhaal terug te komen , ik praat open en eerlijk over mijn leven , omdat ik weet dat heel veel mensen mij nooit hebben durven te vragen , ik had dat op prijs gesteld , vraag me liever dan dat je gaat speculeren en je eigen verhaal ophangt.

Ik weet dat nog heel veel mensen het gedekt doen , en dat vind ik jammer .

Sommigen zijn bang dat ze niet geaccepteerd worden en blijven dus liever in de "kast".

Terug naar mijn verhaal:

Nou ik verzorgde dus mijn vriendin en we raakten verloofd binnen 3 maanden , omdat ik even terug moest naar Nederland , ze vertrouwde het niet en dacht dat ik niet terug zou komen , door te verloven overtuigde ik haar dus van mijn terugkomst.

Ik ben 3 maanden weggebleven , in die maanden is trouw zijn aan je partner van essentieel belang .Er zijn 4 belangrijke eigenschappen van belang  bij elke liefdes relatie:

1.Vertrouwen

2.Respect hebben voor elkaar

3.Communicatie

4.Compromis

Ontrouw komt overal voor, ook mijn vriendin was mij ontrouw, ik heb ermee moeten dealen en ervan moeten leren, het is niet prettig om dat te herleven omdat ik er constant mee te maken heb gehad in mijn hetero leven.

Ik zou dus nooit mijn partner ontrouw zijn, omdat ik weet hoeveel pijn en verdriet dat teweeg brengt , het vertrouwen is dan meteen weg en je relatie raakt ontwricht.

Van haar ontrouw was ik mij dus totaal niet bewust , omdat ik te goed van vertrouwen ben, ik verwacht dus hetzelfde van een ander , is een stukje naiviteit dat nog in mij huist. 

Het schijnt vaker voor te komen onder lesbische stelletjes , dat de" stud" zich ophoud met meerdere vrouwen, zoals het onder de mannen ook gebeurt( ik generaliseer niet, want ook niet alle mannen zijn zo)

Er werd van mij verwacht dat ik me als man ging gedragen, nee dat ben ik niet, ik voelde mezelf lekker zoals ik was , stoer en mij kleden naar mijn eigen smaak en stijl.

Ik ben bijzonder ijdel , en ben altijd gesteld op hoe ik er uit moet zien, ik maak mijn ogen ook nog steeds op, en heb me nooit gestoord aan wat vrienden zeiden, ze vonden het raar, maar dat is nog steeds mijn ding, ik voel me niet minder "stud"of meer vrouw, omdat ik mijn ogen opmaak , ik zou mij vrouw voelen als ik een jurk zou aan doen, wat ik dan ook niet meer doe.

Terug naar mijn verhaal

Ik gedroeg me dus als hoofd van het gezin , en nam de gehele zorg van mijn verloofde op me , niet dat ik het erg vond , maar het zinde me niet , zo ben ik niet opgevoed , maar sommige mensen willen letterlijk zo leven, de man moet mij verzorgen""

Dus in mijn geval de "vrouw"..mijn verloofde was jong weinig scholing , geen werk , en daar wilde ik dus verandering in brengen , niet dat ze mij zou komen verzorgen maar dat ze wat aan scholing ging doen , en desnoods daarna ging werken.ik werkte al vanaf mijn 19de en vond het ongepast dat iemand nog zo jong niks met haar leven deed.

Nou dat voorstel werd mij niet in dank afgenomen.

Ik was dus opeens gierig en wilde niet meer voor haar zorgen , en ondanks uitleg en mijn argumentering dat ik haar een opleiding gunde waar ze in haar verdere leven baat bij zou hebben , wilde ze er niks van horen.

Dus verliep ons leven op dezelfde voet verder , ze wilde het huisvrouwtje blijven spelen lekker koken en voor mij zorgen.

Tot zover Deel 2 van mijn verhaal, Deel 3 gaat dan over de SEX .